Productblad S48 Productblad Febond

Hechtemulsies

Hechtemulsies zijn watergedragen en bevatten tot 50% aan polymeer. De toepassing van deze producten ligt al verborgen in de naam: ze worden veelal gebruikt als hecht- en voorstrijkmiddel. Zowel S48 als Febond kunnen puur, verdund met water of gemengd met cement toegepast worden om hechting te verkrijgen op de meest moeilijke ondergronden.

Een minder bekende toepassing is het gebruik als toeslagmiddel. Door toevoeging van polymeerdispersies aan bijvoorbeeld cementmortels, ontstaat een hybride structuur. Die bestaat uit de starre en brosse cementmatrix en de zeer elastische en taaie polymeerfilm.

Slechts een kleine toevoeging van hechtemulsie aan een cementair systeem geeft al een grote verbetering van de eigenschappen.

Met S48 of Febond is het mogelijk de buigtreksterkte van zand-cement vloeren aanzienlijk te verhogen. Daarmee is het mogelijk om met "gesmeerde" vloeren volledig te voldoen aan de eisen zoals gesteld in NEN2742 voor zwevende dekvloeren. Vraag Artcrete over de unieke mogelijkheden.